BetaThis search tool is in development. Find out more.
Digital Images

Corridor. Mental Health Unit. NHS Trust, UK.

Hedley Finn, The Kings Fund, Wellcome Collection

License

Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

You can use this work for any purpose, including commercial uses, without restriction under copyright law. You should also provide attribution to the original work, source and licence.

Creative Commons Attribution (CC BY 4.0) terms and conditions https://creativecommons.org/licenses/by/4.0

Credit: Corridor. Mental Health Unit. NHS Trust, UK. Credit: Hedley Finn, The King's Fund, Wellcome Collection. Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)


About this work

Description

The first floor corridor of this Mental Health Unit has been repainted and is now hung with a colourful installation made of individual plastic cones, the colours changing as you walk from one end to the other. Launched by HRH The Prince of Wales, President of The King's Fund, the award winning Enhancing the Healing Environment (EHE) programme worked with over 250 teams from hospitals and hospices between 2000 and 2014. The programme has shown how it is possible to transform the patient experience through improvements to the physical environment of care and that the benefits are enormous. Improved environments can transform the patient experience, humanise care, reduce accidents and incidents, and increase staff morale


Identifiers


We’re improving the information on this page. Find out more.